ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από AntiGrinias Την / Το 21/7/2018, 15:26

Σήμερα στις 14:55
από Margasv10
Δεν έχω βρει άλλο, κατάλληλο τόπικ οπότε το γράφω εδώ.

Σαν σήμερα λοιπόν, πριν 44 χρόνια, σκοτώθηκε σε μάχη ο Εθνικός μας Ήρωας, αθλητής του Ηρακλή από τα 14 του, Γεώργιος Κατσάνης, με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών. Σκοτώθηκε στα 40 του υπερασπιζόμενος με χαρακτηριστικό θάρρος και περίσσια ανδρεία τα εδάφη της Κύπρου. Έδωσε μάχη σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες και κατάφερε στο μέτρο του εφικτού να καθυστερήσει την προέλαση του εχθρού για ώρες. Κι αν η Κύπρος δεν είχε ήδη προδωθεί, ο Γ.Κατσάνης θα είχε γίνει με τον θάνατό του σύμβολο του αγώνα που θα εξελίσσονταν. Τελικά ο Γ.Κατσάνης έγινε ένα ακόμη αστέρι λαμπρής ανδρείας για τον Ελληνισμό.

Αποτίουμε απεριόριστο σεβασμό και φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό ήρωα. Στον άνθρωπο που δόξασε, μεταξύ άλλων, και τον Ηρακλή.

Ο Γ.Κατσάνης άφησε πίσω του 2 μικρές κόρες τότε, οι οποίες σήμερα είναι μεσήλικες και κατοικούν αν δεν κάνω λάθος στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας, συγκεκριμένα στο Χρυσοχώρι, μαζί και με τα εγγόνια του Γ.Κατσάνη.

Θα μπορούσα να παραθέσω κάποια λινκς από πολλά από τα πάμπολλα άρθρα που αναφέρονται στο χρονικό του ένδοξου και ηρωϊκού θανάτου του, αλλά νομίζω όποιος ενδιαφέρεται να μάθει και δεν γνωρίζει θα το κάνει.

Θα ήθελα απλά να σταθώ στο εξής, κάτι που έχω επαναλάβει κι εγώ και άλλοι φίλοι βεβαίως εδώ μέσα. Ότι δηλαδή πρέπει με κάθε τρόπο να τιμούμε και να προβάλουμε τους ήρωες αυτούς και κάθε αξία και ιδανικό που πρεσβεύει ο Ηρακλής στην μακραίωνη ιστορία του. Είμαστε ο Σύλλογος που διαφέρει από όλους τους άλλους στην χώρα. Είμαστε τόσο ξεχωριστοί. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο σκοπός ίδρυσης του Όμιλου Φιλομούσων αρχικά και του Ηρακλή στην συνέχεια, ήταν ο πιο ανώτερος και ξεχωριστός σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο αθλητικό και μη Σύλλογο της χώρας!

Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσε σήμερα ο ΓΣ Ηρακλής να είχε μια σοβαρή εκδήλωση τιμής της μνήμης του. Θα έπρεπε και θα όφειλε! Αλήθεια, έχουμε καλέσει ποτέ τις κόρες του και τα εγγόνια του σε κάποια τέτοια εκδήλωση για να τους τιμήσουμε ως απογόνους του μεγάλου ήρωα του Συλλόγου μας; Αντ' αυτού ούτε καν ανακοίνωση δεν εκδίδει ο ΓΣ Ηρακλής!!! Ούτε και κανείς επίσημος φορέας, διοίκηση τμήματος, σύνδεσμος του Ηρακλή.

Είναι τόσο αποκομμένοι από τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος άραγε;
AntiGrinias
AntiGrinias

Αριθμός μηνυμάτων : 1024
Ημερομηνία εγγραφής : 06/10/2016
Τόπος : Salonica

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από Margasv10 Την / Το 21/7/2018, 16:10

Ωραίος φίλε που έκανες νέο τόπικ! Είχα γράψει ότι δεν θα παραθέσω κάποιο λινκ από τα πολλά που υπάρχουν, αλλά τελικά θα αναιρέσω και θα βάλω αυτό καθώς είναι από αθλητικό σάιτ και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κλείσιμο του άρθρου:

"Προφανώς και για αυτή την προσφορά στην πατρίδα ο ιστορικός σύλλογος "κυνηγήθηκε" τόσο πολύ..."

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αυτήν την παραπάνω φράση την πιστεύω ακράδαντα. Με αφορμή αυτό θα πάω λίγο παραπέρα τα πράγματα. Δεν ξέρω αν αρκετοί θεωρήσετε ότι εμπίπτει αυτό που λέω στα όρια της συνομωσιολογίας, λογικό είναι. 

Θυμηθείτε ότι η 2η πτώση μας (μετά αυτής του 1980), επιχειρήθηκε καταρχήν το 2010. Ωστόσο μετά τις πάμπολλες και πολύ μαζικές κινητοποιήσεις μας και κάθε λογής αντίδρασης που δείξαμε τότε, δεν το επέβαλλαν. Αυτά συνέβησαν τον Μάιο κυρίως του 2010, μέχρι τέλος Ιουνίου. Θυμάστε τι άλλο συνέβη τότε στην χώρα; Ήταν Μάιος όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την προσφυγή στο ΔΝΤ, ήταν τότε που ξεκινούσαν μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις στην χώρα ενάντια στο ΔΝΤ. Την επόμενη χρονιά, Μάιο & Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής και οι Ηρακλειδείς είχαμε πάλι να αντιμετωπίσουμε τον εξοβελισμό μας από το πρωτάθλημα. Βασικά, αντιμετωπίζαμε κατάματα το σχέδιο διάλυσης του Ηρακλή! Ταυτόχρονα στην χώρα διεξάγονταν μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις, τόσο μεγάλες που είχε δεκαετίες να ζήσει, πάλι ενάντια στο ΔΝΤ, στα μνημόνια και στο εγχώριο καθεστώς. Θυμηθείτε τους αγανακτισμένους και ό,τι έγινε τέλος Ιουνίου στο Σύνταγμα. Σε εκείνη την συγκυρία ο Ηρακλής έπρεπε να υποβιβαστεί πάσει θυσία. Έπρεπε να σταλεί το μήνυμα σε ολάκερη την ελληνική κοινωνία. 

Το καλοκαίρι του 2015 ο ελληνικός λαός προδώθηκε από τον Τσίπρα. Αυτοί που τον έφεραν στην εξουσία ήταν αυτοί που πληγώθηκαν περισσότερο απ' όλους στην πραγματικότητα. Απογοητεύτηκαν πλήρως και οι περισσότεροι αποτραβήχτηκαν πλήρως από τις κοινωνικές μάχες. Ο Ηρακλής στήριξε αναμφίβολα τον Σύριζα. Ο Παπαθανασάκης εμφανίστηκε θυμίζω καλοκαίρι του 2014 και έδωσε στους πρώτους του μήνες έναν ούριο άνεμο στην ομάδα, την οποία τότε κατέκλυζε η αισιοδοξία. Ο Παπαθανασάκης από το καλοκαίρι του '15 άρχισε να δείχνει όμως ένα τελείως άλλο πρόσωπο. Φαινόταν ότι δεν τον ενδιέφερε πια το "καλό" της ομάδας. Ουσιαστικά υπέσκαμψε το παρόν και μέλλον της. Ήταν ένας Δούρειος Ίππος; Πιθανόν. Γιατί ο Ηρακλής πλήρωσε το ίδιο ακριβώς τίμημα με τους "αντιδρούντες" ή "αντισυστημικούς" πολίτες της χώρας, αυτούς που ήθελαν μια αλλαγή, την απαλλαγή ας πούμε από ξένα δεσμά. Όπως οι πολίτες παρασύρθηκαν και έγιναν ψηφοφόροι του Σύριζα και μετά προδώθηκαν, ακριβώς το ίδιο συνέβη στους Ηρακλειδείς!!! Απλά με μικρή χρονική καθυστέρηση. Το μήνυμα από τους έχοντες την εξουσία στάλθηκε και πάλι. 

Αν αυτές οι συμπτώσεις δεν σας λένε τίποτα, να πω πως ακόμη και το 1980 (1η πτώση μας) και το 2001χειμώνας-2002 (αποχώρηση Μυτιληναίου) είναι εξαιρετικά ύποπτες ημερομηνίες για το τι έγινε στον Ηρακλή σε σχέση με άκρως σημαντικά γεγονότα στην χώρα.

Γνωρίζω ότι καταθέτω ένα συνομωσιολογικό σενάριο, πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε. Μόνο ενδείξεις έχουμε. Όμως, σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν, κάπου το 2012-2013 νομίζω, είχα γράψει εδώ μέσα ότι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, μορφωμένος και μέσα στα πράγματα, μου είχε πει κάπου το 2005-2006 ακόμα (!) ότι ο Ηρακλής και ο Άρης πολεμώνται και θα πολεμώνται από το ελληνικό κράτος στο εξής. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Τα ονόματά τους και οι συμβολισμοί τους. Έπρεπε να καμφθεί το φρόνημα του λαού. Έπρεπε με κάθε τρόπο να χτυπηθεί σε κάθε του ρίζα. Για να μην μπορεί αυτός να αντιδράσει. 

Το πράγμα πάει πολύ πιο πίσω όμως. Ο Ηρακλής όπως γνωρίζουμε ιδρύθηκε για απόλυτα συγκεκριμένο λόγο, όπως και έλαβε το όνομα αυτό και τα χρώματα αυτά. Αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν (και αυτό είναι που "αποκαλύπτω" σήμερα) με πλήρη, βαθιά και χρόνια γνώση και συνείδηση αυτού που αναφέρω είναι πως:

Μυθολογικά/φιλοσοφικά ο Ηρακλής στην Αρχαία Ελλάδα (στους μυημένους προφανώς μόνο) συμβόλιζε την κοινωνία, την ενότητά της, και την δύναμη της ενότητας αυτής. Την πόλη-κράτος. Ομοίως οι Άθλοι του Ηρακλή συμβολίζουν άθλους της κοινωνίας! Και οι 12. Έχουν φοβερούς συμβολισμούς, που κάποιος με ένα (σοβαρό) σχετικό υπόβαθρο μπορεί να διαβάσει πίσω από τον μύθο, πίσω από τα σύμβολα και τα ονόματα. 

Δεν ξέρω πως ακούγονται όλα αυτά για αυτό και θα το σταματήσω εδώ. Μπορώ να το συνεχίσω πάντως, να ξέρετε. Δεν έχω πρόβλημα να χαρακτηριστώ ως αλαφροΐσκιωτος, είμαι σίγουρος βασικά πως θα γίνει αυτό από αρκετούς και είναι λογικό. Γι' αυτό και σταματώ. Άλλωστε είμαι πολύ εκτός από το τόπικ που μόλις άνοιξε και δεν ξέρω αν έκανα ορθά. 

Κρατήστε πάντως στο νου ότι ο Ηρακλής θα συνεχίσει να πολεμάται από "αόρατες" δυνάμεις. Όσο δεν έχουν οριστικοποιήσει την πλήρη παράδοση της χώρας και όσο υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις στον λαό αυτόν, αυτό θα συμβαίνει. Θα επαναλαμβάνεται. Δεδομένα. Ο Ηρακλής για να επιβιώσει κάποια στιγμή, ίσως πολύ σύντομα, πιο σύντομα απ' όσο φανταζόμαστε, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επανέλθει ακριβώς από εκεί που ξεκίνησε. Θα βρεθεί στο μηδέν. Κι αυτός ως Σύλλογος, όπως και η κοινωνία. Τότε μόνο θα περάσουμε σε πραγματικά αντίστροφη πορεία. Θα μας φτάσουν στο μηδέν. Έχει και παρακάτω λοιπόν. 

ΥΓ: Μακάρι όλα τα παραπάνω να είναι στην σφαίρα της φαντασίας μου και αποτέλεσμα μνημειώδους συνομωσιολογικής έξαρσης από μέρους μου. Θέλω όσο τίποτα να διαψευστώ.

Margasv10

Αριθμός μηνυμάτων : 688
Ημερομηνία εγγραφής : 25/08/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από teo Την / Το 21/7/2018, 17:30

Κατά αρχήν αν και λίγοι ανθρωποι γράφουμε στο φόρουμ, σας ευχαριστώ που κρατάμε κάποια ποιότητα και φυσικά δεν ξεχνάμε τι πρεσβεύει ο σύλλογος μας.

Δεν ξερω αν ο κόσμος οδηγείται στην συνομοσιολογια επειδή κοιτάει τους πάντες με μισό μάτι και αν αυτές οι υποψίες είναι βάσιμες ή απλά φαντασιες 
Πάντως βλέπω σαν κοινό γνώρισμα πλέον ότι μεγάλο πλέον ποσοστό της κοινωνίας σκέφτεται σαν εμάς γιατί ως γνωστόν εμείς εδώ και χρόνια "βλέπουμε φαντάσματα".
Ο Ηρακλής πολεμηθηκε λυσσαλέα εδώ και πολλά χρόνια με διάφορους τρόπους (κράτος, πρόεδροι κτλ).
Ο Ηρακλής όμως λέμε είναι ΙΔΕΑ και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ (είναι το μότο μας).

Αλήθεια όμως; Γιατί ο Ηρακλής ο ΓΣ έχει ξεχάσει (μην πω τίποτα πιο χοντρό).
Συνεχίζει να πρεσβεύει και να τιμά τους ήρωες του, την ιστορία του τον λόγο ύπαρξης του και τον τόπου του;

Για μένα αυτά σταδιακά πέθαναν όταν ο Ηρακλής έδιωξε από πάνω του την ίδια του την ιστορία.

Αυτα, ακόμα και αν πονηρά να σκεφτόταν η διοίκηση του ΓΣ για αυτοπροβολή θα έπρεπε να τα εκμεταλλεύεται αλλά δεν το κάνει εδώ και όσο με θυμάμαι όχι τώρα απλά.
Απλά τώρα υποτίθεται είναι παντού στον Ηρακλή δικοί μας ανθρωποι που πλέον με βάζει σε σκέψεις το δικοί μας.

Οπότε συμφέρει τον ΓΣ όταν τον πλησιάζει πουτσα να το πω απλά θυμάται ότι είναι σύλλογος που έχει προσφέρει αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμη δεν ασχολείται και αυτό είναι το προσωπικό μου παράπονο τώρα που δικοί μας ανθρωποι είναι στην ομάδα.
Δεν είναι κόστος να στείλει στην Κύπρο ένα στεφάνι του Ηρακλή ο επίσημος Ηρακλής.
Έχουμε ακόμα και γριές εκεί κάτω να γίνει αυτό και ανεξοδα ίσως.
Αμφιβάλλω αν γνωρίζουν πόσο τιμάται ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Φυσικά και ας γίνω και κακος, το κλίμα των ημερών η διχόνοια , το διαιρεί και βασίλευε καλά κρατεί .

Και έχουν χωριστεί ο κόσμος σε φασίστες και αριστερούς με ταμπέλες για αυτό και ξεχνάμε τι ρόλο βαράει ο Ηρακλής.
Γιατί δεν είναι in... Δεν είναι της μόδας.

Να θυμίσω κάτι που ξέρετε όλοι φυσικά.
Ο Ηρακλής δημιουργήθηκε ουσιαστικά ώστε να βοηθήσει να μην πέσει στα χέρια των Βουλγάρων - Σλάβων η Μακεδονία και να πέσει γρηγορότερα η οθομανικη αυτοκρατορια μιας και άρχισε να σκορπαει.
Στη συνέχεια γνωστά. Ο αντιναζι πολωνος δεν μισούσε απλά τους ναζί γιατί ήταν αριστερός που σήμερα σημαίνει αντιναζι (και ΠΟΙΟΣ γουστάρει τους ναζί δηλαδή) αλλά αγαπούσε και την Ελλάδα.
Μετά από λίγα χρόνια ο Κατσανης.
Η πορεία του Ηρακλή ήταν πατριωτικη τι να κάνουμε έτσι ήταν για πάνω από 70 χρόνια όπως φαίνεται .

Τώρα ας αναλωθουμε με σβαστιγκες σφυροδρέπανο και ταμπέλες και ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Νεοελληνες

_________________
El Patron
teo
teo

Αριθμός μηνυμάτων : 10233
Ημερομηνία εγγραφής : 08/07/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από Margasv10 Την / Το 21/7/2018, 18:01

teo έγραψε:Δεν είναι κόστος να στείλει στην Κύπρο ένα στεφάνι του Ηρακλή ο επίσημος Ηρακλής.
Έχουμε ακόμα και γριές εκεί κάτω να γίνει αυτό και ανεξοδα ίσως.
Αμφιβάλλω αν γνωρίζουν πόσο τιμάται ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακριβώς αυτό teo, δεν γνωρίζουν καν. Εδώ οπαδική σελίδα του Ηρακλή στο fb χθες έκανε share "Όλοι θα πληρώσετε το αίμα του Giuliani... 20/7/2001 A. C. A. B." και από κάτω την φωτογραφία του. Προφανώς η ίδια σελίδα δεν έκανε σήμερα share για τον θάνατο του Κατσάνη, ούτε και είχε κάνει ακόμη και για τον Ιβάνωφ. Τι σχέση έχουν αυτοί με τον Ηρακλή είπαμε; Πως είπατε; Έχουμε αφήσει έρμαιο τον Ηρακλή σε πολλούς που κινούνται πρώτιστα ορμώμενοι από τα ακραία ιδεολογικά τους συμπλέγματα και δευτερευόντως από την αγάπη τους στον Αθλητισμό και τον ίδιο τον Ηρακλή. Δυστυχώς. Και σ' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η κατάντια μας φυσικά ως Σύλλογος. Ούτε ότι μπόρεσαν και μας τρύπησαν και μία και δύο φορές και πολλές ακόμη, και θα ξαναγίνει. Γιατί ναι, από την μία πιστεύω ότι μας πολεμούν εμφανώς και αφανώς, όπως εξήγησα, κι από την άλλη θεωρώ πως είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι στους κινδύνους, από δικές μας παραλείψεις, αποπροσανατολισμούς και σοβαρά λάθη σε κρίσιμες στιγμές. Όπως ακριβώς έγινε και στην χώρα. Είναι ταυτόσημη η πορεία του Ηρακλή και της χώρας για την οποία ιδρύθηκε.

Margasv10

Αριθμός μηνυμάτων : 688
Ημερομηνία εγγραφής : 25/08/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από teo Την / Το 21/7/2018, 21:11

κοιταξε το ιδανικο για εμας θα ηταν να ξερουμε την ιστορια μας και να την προβαλουμε.
αν ντρεπομαστε για το τι ειναι ο Ηρακλης, το τι προσεφερε κτλ ειμαστε ακυροι δεν εχουμε καμια δουλεια να ασχολουμαστε και το λεω ευθεως.
μπορει ο Χ,Ψ οπαδος να κανει share, like κτλ οτι θελει, προφανως ειτε δεν ξερει τα του Ηρακλη ειτε ντρεπεται γι αυτα ειτε δεν τον ενδιαφερουν.

ο επισημος Ηρακλης (που τους εστειλα σημερα μηνυμα και μαλλον ειναι για μπανιο) αδιαφορει.
οταν λοιπον θα ερθει η πουτσα, η οποιαδηποτε πουτσα και θα λενε στα γραφεια της Αθηνας οτι ο Ηρακλης εχει προσφερει στην Μακεδονια, στην Ελλαδα κτλ και θα ειναι γελοιο ΤΟΤΕ να θυμηθουν την ιστορια, τους ηρωες τον ενα και τον αλλο.

ΦΥΣΙΚΑ αυτα τα "απαιτω" (δεν απαιτω στην ουσια τιποτα, το λογικο λεω) απο τον επισημο Ηρακλη ωστε πρωτα απ ολα να μαθαινουν αυτοι που δεν ξερουν (Ηρακληδεις και μη) και να θυμουνται αυτοι που ξεχασαν.
δεν ειναι ουτε φασιστικο ουτε ντροπη ουτε τιποτα. ειναι η ιστορια μας.
και απο την στιγμη που την θαβουμε εξισωνομαστε με:
πλατανια
κομποτη
κασσιοπη
ξανθη
παλαιοχωρι
και η λιστα ειναι μεγαλη.

γιατι αυτοι ΕΝΑΝ τετοιο λογο προβολης να ειχαν θα τον επαιζαν μερα νυχτα.

σκεψου την περιπτωση μας να την διαχειριζονταν οι τουρκοι πως θα προβαλλονταν ολο αυτο και θα καταλαβεις.

αλλα οταν φτανουμε στο σημειο να βγαζει για την Μακεδονια ανακοινωση πρωτα ο γαυρος(!!!!) και εν τελη ο αρης(!!!) και να καπελωνει ΟΛΟ το σκηνικο ο τουρκος και εμεις που θα επρεπε να ειχαμε τον πρωτο λογο, ΟΧΙ φασιστικα, οχι ακραια αλλα μια ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ δημοσια συνοδευομενη με το ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, οχι τιποτα τρελο, (κοπι πειστ απο βικιπαιδια καντο αμα βαριεσαι) εγω προσωπικα σαν Θοδωρης δεν το παιρνω καλα και μπορω να πω ντρεπομαι.

ο συλλογος θα ειχε να κερδισει παρα πολλα και εσωτερικα με τον κοσμο μας και με τους υπολοιπους επικοινωνιακα αν του τα θυμιζαμε αυτα.

φυσικα και εχουμε ολοι ευθυνη. θα επρεπε σημερα να απαιτουσαμε να βγει ανακοινωση για ηρωα του Ηρακλη, οχι οταν απειλησουν τον ΓΣ να κλεισει λογο ΑΦΜ.

τωρα Giuliani κτλ αυτα πουλανε.

btw πως εισαι στο φβ? αν θες στειλε με πμ να τα λεμε.

_________________
El Patron
teo
teo

Αριθμός μηνυμάτων : 10233
Ημερομηνία εγγραφής : 08/07/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από Margasv10 Την / Το 22/7/2018, 19:11

Όπως τα λέμε είναι, αλλά δε νομίζω ότι ενδιαφέρονται και πολλοί. Αλλιώς δεν θα βιώναμε τέτοια μνημειώδη παρακμή στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια. Είναι πρωτοφανής η κατάντια. 

Μπράβο που τους έστειλες μέιλ, έτσι πρέπει, μήπως και συνειδητοποιήσουν τι είναι ο Ηρακλής. Κι εγώ χθες μεσημέρι έστειλα στις σελίδες του ΓΣ Ηρακλής και στην σελίδα Iraklis στο fb ένα σύντομο αλλά περιεκτικό κείμενο προτροπής για κάποια έστω υποτυπώδη αναφορά για τον Κατσάνη. Τελικά κατά τις 8-9 το βράδυ χθες η σελίδα του ΓΣ Ηρακλής στο fb έκανε share (και αναδημοσίευσε η σελίδα Iraklis) μια φωτογραφία του Ήρωα γράφοντας απλά (copy-paste το κάνω): 

"Σαν σήμερα 21 Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο, άφησε την τελευταία του πνοή ένας ήρωας. Ο ταγματάρχης και αθλητής του Ηρακλή Γεώργιος Κατσάνης."

Δεν ξέρω αν τιμούν την μνήμη του με κάτι τέτοιο. Είναι ενδεικτικό ότι χαρακτηρίζεται ως "ήρωας" κι όχι ως "Εθνικός Ήρωας", τίτλος τιμής και μνήμης που του έχει αποδοθεί. Μάλλον είναι η λέξη "εθνικός" που ενοχλεί. Επίσης "άφησε την τελευταία του πνοή". Σαν δηλαδή να έπαθε καρδιακό επεισόδιο, ή κουράστηκε και ξεψύχησε, ή είχε κάποιο τροχαίο ατύχημα. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΩΡΕ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ; Όπως και την κατάπτυστη ανακοίνωση που έβγαλαν τον χειμώνα για την Μακεδονία. ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!! 

Αλλά για τα ιδεολογικά συμπλέγματα έχουμε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες, αλλά και παλιότερα, ότι δηλαδή πολλοί τα έχουν πιο πάνω από την αγάπη τους για τον Ηρακλή αλλά και οτιδήποτε άλλο και τελικά καταλήγουν οι ίδιοι φασίστες στην πράξη. Έτσι λοιπόν τίμησε ο Ηρακλής φέτος την μνήμη του Κατσάνη! Ας μην το ξεχνάμε. Την ίδια ώρα που άπειρες σελίδες πολιτικού/κοινωνικού/εθνικού κλπ περιεχομένου χθες είχαν υπέροχες και αναλυτικές αναφορές στην μνήμη του σπουδαίου Κατσάνη, με εκατοντάδες και χιλιάδες αλληλεπιδράσεις στα social media. Εμείς μικραίνουμε τον Ηρακλή. 

Για να ξέρουμε το ποιόν όσων βρίσκονται στα κοινά του Συλλόγου. ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ, ΓΣ, ΑΘ10. Και λέμε και πάλι καλά για ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχουν αυτοί και βγήκαν μπροστά. Γι' αυτό λέω πως κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε τεράστια ευθύνη για την παρακμή, καθώς αφήσαμε τους φελλούς να επιπλεύσουν. 

Βέβαια, εμείς δεν θελήσαμε να βγάλουμε ψωμάκι από την αγάπη μας για τον Ηρακλή. Δεν κάναμε επάγγελμα τον οπαδισμό μας. Δεν ακολουθούμε πιστά τον Ηρακλή τόσα χρόνια σε τόσα γήπεδα και χωράφια για να πάρουμε πίσω κάτι κάποια στιγμή. Δεν είμαστε άεργοι για να έχουμε μόνη πιθανή επαγγελματική διέξοδο τα κοινά του Ηρακλή. Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτά που λέω φυσικά δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των μελών των παραπάνω διοικήσεων/φορέων, ωστόσο αρκετούς, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα είναι οι γενικοί κουμανταδόροι εδώ και αρκετά χρόνια... Καλή καρδιά, καλά μπάνια!

Margasv10

Αριθμός μηνυμάτων : 688
Ημερομηνία εγγραφής : 25/08/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ  Empty Απ: ΉΡΩΕΣ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση από teo Την / Το 22/7/2018, 19:54

φιλε στην αρχη ηθελα να τους ριξω μπινελικι, αλλα δεν το εκανα, δεν εχω σκοπο να πυροδοτησω αντιδρασεις, η ουσια ειναι να μην προβαλλουμε την ιστορια μας.

συμφωνω οτι ο Ηρακλης μικραινει και απο εμας, αλλα δεν γινεται να εμφανιστουν ενα δυο ανθρωποι σε μια συνελευση και να πουν πχ δεν κανατε σαν ΓΣ αυτο και αυτο που αφορα στην ουσια την ιστορια του συλλογου. το πολυ πολυ να μας κοροιδευουν ή να με πουν φασιστα ή να πιαστω στα χερια με ατομα που γνωριζω κιολας..

ευτυχως υπηρχαν στιγμες που βγηκαν ανθρωποι μπροστα, που πχ οταν ο σπανουδακης εκανε παρτι κτλ επρεπε καποιος να τα πει, οπως και αλλες φορες, αυτο ομως δεν σημαινει και δεν εχει καμια σχεση με την ιστορια του συλλογου.

αυτο το κουβαλαει ο Ηρακλης ειτε το αποδεχομαστε ειτε οχι.
τωρα στο φβ εμφανιστηκε εδω και λιγο καιρο ο Ηρακλης ελλαδος.
κανει ενα ειδος αντιπολιτευσης. εχω ακουσει οτι ειναι πρωιν συνδεσμιτης (απο παπαφη) και εχει επαφες με χ.α.
καταλαβαινεται οτι αν ισχυει αυτο, θα εχουμε το ιδεολογικο διπολο ΕΝΤΟΣ Ηρακλη ,οπως ακριβως το εχουμε πλεον στην κοινωνια με χαρακτηρισμους κτλ.

βεβαια μεχρι στιγμης δεν εχει κανει καποιο ανοιγμα εκτος απο πολυ αρχη που εθιξε το θεμα, εθιξε το ιδεολογικο συμπλεγμα που λες και εσυ λεγοντας οτι γιατι στο γηπεδο δεν εχει μια ελληνικη σημαια.
και πατησε το κουμπι οπως καταλαβαινεις που δεν επρεπε.
ουτε αυτος ειναι σωστος, αν κοντραρει τις τωρινες διοικησεις με προφαση το καλο του Ηρακλη αλλα για ιδεολογικους λογους..

καλα μπανια σε οσους μπορεσουν να απολαυσουν την θαλασσα!

_________________
El Patron
teo
teo

Αριθμός μηνυμάτων : 10233
Ημερομηνία εγγραφής : 08/07/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης